Degree Level Kerala PSC Questions Set 4

Degree Level Kerala PSC Questions

  1. The official languages of Manipur are Manipuri
    and ……..
    (a) English (b) Bengali
    (c) Tripuri (d) Nishi
  2. Which state is known as the ‘Switzeland of
    the East’?
    (a) Meghalaya (b) Mizoram
    (c) Manipur (d) Tripura
  3. Manipuri language is also known as:
    (a) Meiteilon (b) Lepcha
    (c) Nishi (d) Apatami
  4. Keibul Lamjao National Park is the last natural habitat of the marsh-friendly brow-antlered
    deer. It is also known as:
    (a) Sambar (b) Hoolock
    (c) Sangai (d) None of these
  5. The first state to introduce Oak Tasar Industry:
    (a) Mizoram (b) Meghalaya
    (c) Tripura (d) Manipur
  6. Civil rights activist, political activist, journalist and poet who is known as the ‘Iron lady of
    Manipur’:
    (a) Irom Sharmila Chanu (b) Arundhathy Roy
    (c) Ruksana Kausar (d) None of these
  1. In which year Manipuri language was included
    in the 8th Schedule of the Constitution:
    (a) 1991 (b) 1992
    (c) 1994 (d) 1995
  2. ‘Scotland of the East’:
    (a) Kohima (b) Shillong
    (c) Aiswal (d) Imphal
  3. Nokrek National Park is in:
    (a) Asom (b) Mizoram
    (c) Meghalaya (d) Nagaland
  4. Khasi and Kukis are the people of:
    (a) Orissa (b) Nagaland
    (c) Tripura (d) Meghalaya
  5. Garo Hills are in:
    (a) Tripura (b) Meghalaya
    (c) Sikkim (d) Asom
  6. The largest religion of Meghalaya:
    (a) Christian (b) Animist
    (c) Hindu (d) Muslim
  7. The largest ethnic group of Meghalaya:
    (a) Khasi (b) Garo
    (c) Bengali (d) Nepali
  8. The only ……. found in India is Hoolock
    (a) Antelope (b) Ape
    (c) Rhinocerus (d) Giraffe
  9. …….. in Meghalaya is the place which receives
    the highest rain fall in India.
    (a) Umroi (b) Shillong
    (c) Mawsynram (d) Mosmai
    Answers
    1(a) 2(c) 3(a) 4(c) 5(d)6(a) 7(b) 8(b) 9(c) 10(d) 11(b)
    12(a) 13(a) 14(b) 15(c)

Below You can attend General Science Quiz 3. Please attend the Quiz for degree level Kerala PSC Exams. Comment your marks also

Results

#1. Saponification is associated with the forming of:

#2. Vinegar contains —— percent of acetic acid

#3. Lux is the unit of :

#4. Athlete’s foot is caused by;

#5. the average amount of water in an adult human is ——-

#6. The noble gases are:

#7. What is the percentage of Gold in 18 c gold

#8. A primary alcohol on oxidation gives:

#9. Iodine with starch gives the color:

#10. The vitamin which is not found in vegetables &fruits:

#11. Hair grows about —– mm a day

#12. Who discovered Insulin?

#13. Enegy is stored in the liver and muscles in the form of ….

#14. The only rock that floats on water is….

#15. Bufonophobia is the fear of:

Know the Result
  • [1]Kerala PSC Degree Level MCQ|Indus Valley Civilization|KAS MCQ|Kerala Administrative Service MCQ History
    Contents of this Post Indus Valley Civilization part 1Answers: Answers Explanation Indus Valley Civilization part 1 Which of the following Harappan city sites had bipartite division-high citadel and lower town?(i) Harappa(ii) Mohenjodaro(iii) Kalibangan(iv) SurkotadaSelect the correct answer from the codes given below:Codes:(a) (i) only (b) (i) and (ii)(c) (i), (ii) and (iii) (d) (i), (ii), … Read more
  • LDC Main Exam Syllabus Kerala PSC|LDC Kerala PSC Syllabus for Main Exam
    Contents of this Post LDC MAIN EXAM MARK DISTRIBUTION SYLLABUS FOR LDC MAIN EXAM I. GENERAL KNOWLEDGE (i) HISTORY (5 Marks) ii) GEOGRAPHY (5 Marks) (iii) ECONOMICS (5 Marks) (iv) INDIAN CONSTITUTION (5 Marks) (v) Kerala Governance and System of Administration (vi) Life Science and Public Health (5 Marks) (vii) Physics (3 Marks) (viii) Chemistry … Read more
  • UPSC CSE 2021 prelims result declared| how to check UPSC civil Service result 2021
    Contents of this Post UPSC declares results of Civil Services preliminary exam 2021UPSC Prelims 2021 is the first round in the UPSC Civil Service recruitment.UPSC CSE 2021 prelims result declared steps to check resultUPSC CSE Prelims result 2021UPSC CSE 2021 Main Exam Apply onlineHow to check UPSC CSE 2021 prelims result UPSC declares results of … Read more
  • Syllabus of Kerala PSC Matsyafed storekeeper|Light Keeper & Signaller|Store Keeper in Kerala State Co-operative Apex Societies
    Contents of this Post  Syllabus of Kerala PSC Matsyafed storekeeper|Light Keeper & Signaller|Store Keeper in Kerala State Co-operative Apex SocietiesMatsyafed ActivitiesDETAILED SYLLABUS AND MARK DISTRIBUTION for Syllabus of Kerala PSC matsyafed storekeeper|Light Keeper & Signaller|Store Keeper in Kerala State Co-operative Apex SocietiesKerala PSC Store Keeper Exam Previous Question Papers Download PDFRESULT PDF  Syllabus of Kerala PSC … Read more
  • Fireman Mains Exam Syllabus|Fireman Fire and Rescue Services Exam Final Exam Syllabus
    Contents of this Post Firewoman Exam Syllabus for Mains ExamMain topics and Mark division for Fireman ExamFire and First Aid1) Fire (9 Mark) 2) First Aid (9 Mark) THE INFORMATION TECHNOLOGY ACT.2000 (2 Mark) Firewoman Exam Syllabus for Mains Exam Exam Type: Mains Exam/ Final Exam Post name: FIREMAN (TRAINEE) {Fire and Rescue Services, FIREWOMAN (TRAINEE) {Fire … Read more
  • Kerala PSC Village Field Assistant Job Profile 2021
    Contents of this Post VFA Kerala PSC Job detailsKerala PSC Village Field Assistant post an OverviewJob Profile of Kerala PSC Village Field Assistant (VFA)Village Field Assistant Job ResponsibilitiesDuties of a Village field Assistant in KeralaKerala PSC Village field Assistant Salary Scale 2021Qualification for applying for Village field AssistantAlso Check: VFA Kerala PSC Job details The … Read more

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.