Expected GK Questions|Housing Board Assistant Kerala PSC|Degree level Exams Kerala PSC

0
317

 

 

Expected GK Questions|Housing Board Assistant Kerala PSC|Degree level Exams Kerala PSC

  1. Marry Todd was the wife of:

(a) Abraham Lincoln

(b) Napoleon (c) Socretes

(d) Albert Einstein

  1. Vinson Massif is the highest elevation in:

(a) Antarctica (b) Australia

(c) North America (d) South America

  1. Vladimir I. Ulyanov was popularly known as

(a) Lenin (b) Maxim Gorkey

(c) Karl Marx (d) Joseph Stallin

  1. The Governor General who introduced Permanent Settlement in Bengal:

(a) Wellesley (b) Dalhousie

(c) Canning (d) Cornwallis

  1. The old name of Ho Chi Minh City:

(a) Saigon (b) Taipei

(c) Kyoto (d) Hanoi

  1. An organism that completely depends other living organisms for food:

(a) Parasite (b) Vector

(c) Causative organism

(d) Omivorous

  1. Who is the authority to nominate 12 persons to Rajya Sabha?

(a) Prime Minister (b) Vice President

(c) President (d) Speaker

  1. The place where Bhagirati and Alakananda meet:

(a) Prayag (b) Karnaprayag

(c) Devaprayag (d) Rudraprayag

  1. The tomb of Babur is in:

(a) Lahore (b) Delhi

(c) Kabul (d) Sikandra

  1. Antarctica Study centre in India is situated at:

(a) Goa (b) New Delhi

(c) Visakhapatnam (d) Tutucorin

  1. What is known as ‘king of hobbies’?

(a) Coin collection (b) Stamp collection

(c) reading (d) travelling

  1. The old name of ‘Rashtrapathi Bhavan’:

(a) Viceregal palace

(b) Executive Mansion

(c) Imperial palace (d) none of these

  1. Who said “Take care to get what you like, or you will be forced to like what you get”?

(a) William Shakespeare

(b) George Bernard Shaw(c) Edmund

Burke (d) John Keats

  1. The U.N.Charter has ….. Articles

(a) 100 (b) 144

(c) 111 (d) 99

  1. In which country Charles Darwin was born?

(a) USA (b) France

(c) Spain (d) England

  1. The gas discovered by the British chemists Sir William Ramsay and Morris Travers in  1898:

(a) Neon (b) Chlorine

(c) Oxygen (d) Radon

  1. The largest city in the Indus Valley:

(a) Mohanjedaro (b) Harappa

(c) Lothal (d) Kalibangan

  1. In which language ‘Hortus Malabaricus’

was originally compiled?

(a) Spanish (b) English

(c) Latin (d) Portuguese

  1. In America, the Civil War started in:

(a) 1865 (b) 1862

(c) 1863 (d) 1861

  1. Hideki Tojo was the premier of ….. during the Second World War:

(a) China (b) Japan

(c) Germany (d) Taiwan

  1. The theory of expanding universe was first propounded by:

(a) Hubble (b) Newton

(c) Kepler (d) Copernicus

  1. The market condition in which there are only two buyers of a particular goods or service:

(a) Duopoly (b) Duopsony

(c) Laissez Faire (d) Monoploly

  1. The last Tsar ruler of Russia:

(a) Ivan IV (b) Nicholas I

(c) Nicholas II (d) Louis XIV

  1. The mean depth of the hydrosphere is:

(a) 3,554 m (b) 6020 m

(c) 4523 m (d) 5534 m

  1. The Asian Turkey and European Turkey are separated by the strait:

(a) Bering (b) Bosporus

(c) Dover (d) Tartar

Answers

1 (a) 2(a) 3 (a) 4 (d) 5(b) 6(a) 7(c) 8(c) 9(c) 10(a) 11(b) 12(a) 13(b) 14(c) 15(d) 16(a) 17(a) 18(c) 19(d) 20(b) 21(a) 22(b) 23(c) 24(a) 25(b)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.