Current Affairs Quiz for 12/11/2019|12 November 2019 Current Affairs Quiz

1
401


Current Affairs Quiz for 12/11/2019|12 November 2019 Current Affairs Quiz


1. When is the International Day of Pneumonia celebrated?


(A) 9th November

(B) 12th November

(C) 10th November

(D) 11th November


Answer: (B)

2. The Govt has approved setting up how medical device parks?

(A) 4

(B) 5

(C) 3

(D) 2


Answer: (A)

3. Which city is hosting the 27th Conference of Central and State Statistical Organizations (COCSSO)?

(A) Jodhpur

(B) Pune

(C) Kolkata

(D) Bangalore



Answer: (C)

4. Which country has discovered a new oilfield with 53 billion barrels of crude oil?

(A) Australia

(B) China

(C) Iran

(D) USA



Answer: ( C )

5. According to the Brown to Green Report which is the worst-performing country in terms of climate actions?

(A) Australia

(B) India

(C) China

(D) Pakistan



Answer: (A)

6. Dal Lake is situated in _________ .

(A) Jammu & Kashmir

(B) Uttrakhand

(C) Maharashtra

(D) Rajasthan



Answer: (A)

7. When is the National Education Day observed in India?


(A) 10th November

(B) 9th November

(C) 8th November

(D) 11th November



Answer: (D)

8. The world’s first CNG port terminal will be constructed in which state of India?

(A) Kerala

(B) Gujarat

(C) Maharashtra

(D) Tamil Nadu



Answer: (B)


9. _______ has passed a resolution demanding the lifting of traffic restrictions on NH 766.

(A) Rajasthan

(B) Kerala

(C) Tamil Nadu

(D) Gujarat


Answer: (B)

10. Which Indian personality has been bestowed with 2019 ABLF Global Asian award?

(A) Dr. Rajesh Kalra

(B) Kumar Mangalam Birla

(C) Nirmala Seetharaman

(D) Amit Shah



Answer: (B)

 Kerala Administrative Service- KAS Crash course in Unacademy

Educator Name: Bibi Mohanan

Referral Code : bibimohanan1

For KAS Notes, Visit www.bibimohanan.com and

www.previousquestions.in

 Kerala Administrative Service KAS Notes Direct Link : HERE

The detailed Syllabus of the preliminary Exam of KAS is given below. you can download the  PDF also.

For KAS related posts visit the blog My Notebook and read these posts Here.

DETAILED SYLLABUS

 Read Best books for KAS

Link for Best Books for KAS Preparation

How to prepare for KAS


Join Telegram HERE

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.